Loznički "Naš dom" proizvodi cveće za gradske parkove

Lozničko komunalno preduzeće "Naš dom" primer je javnog preduzeća koje posluje tržišno: pripremaju i prodaju više od dvadeset hiljada obroka i proizvode cveće

Više od 25.000 sadnica iz staklenika komunalnog preduzeća "Naš dom" presadiće se u parkove u Loznici i Banji Koviljači. To preduzeće je pre pet godina počelo da proizvodi cveće i cvetne aranžmane za potrebe Grada.

U parku Banja Koviljača za sedam dana zasađeno je oko šesnaest hiljada biljaka salvije i kadife.

Pre nego što su počeli proizvodnju i isporuku cveća gradu, cveće je bilo na samo 45 kvadrata parka u Banji Koviljači, danas je na hiljadu kvadrata.

"Što se tiče asortimana cveća menjamo ga iz godine u godinu, i uklapamo u različite aranžmane, tako da prosto posetiocima Banje svake godine pružimo poseban doživljaj", kaže Branko Milošević, pejzažni arhitekta. "Posebno je zanimljiva kadifa boje vanile, i salvija koja je na ovim prostorima od početka dominirala."

"Naš dom" uspeo je da cvećem podmiri dve trićine celokupne teritorije grada. To im je, kaže Janko Aleksić, direktor tok preduzeća, dovoljan podstrek da nastave dalje:

"Naša proizvodnja je u potpunosti prodata preko ‘Loznica razvoja’ našem gradu i mi ćemo se truditi možda u narednom periodu da od iduće godine da eventualno deo naših proizvoda ponudimo i tržištu."

Novac zarađen od prodaje svojih usluga na tržištu, u "Našem domu", kažu, koriste za unapređenje svog poslovanja, zbog čega su i u prilici da asortimane svojih usluga iz godine u godinu proširuju.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи