Nemački diplomac u Kragujevcu

Student jednog nemačkog univerziteta odlučio je da diplomski rad završi na Institutu za hemiju Prirodno-matematičkog fakulteta u Kragujevcu.

Dvadesetjednogodišnji Linus je student osnovnih akademskih studija na Univerzitetu prirodnih nauka u Nemačkoj. Po preporuci kolege iz Kragujevca,koji je asistent na njegovom univerzitetu u Paderbornu odlučio je da svoj diplomski rad završi na Institutu za hemiju u Kragujevcu.

"Na univerzitetu u mojoj zemlji imam veće mogućnosti, ali ovde mi je lepše", kaže Linus Kukling, "naučio sam kako da sa manjim mogućnostima mogu da naučim isto ako ne i više iz oblasti hemije."

U Kragujevcu je skoro dva meseca, kolege studenti su ga odlično prihvatili, pomažu mu u svemu, najviše u učenju jezika, upoznavanju naše kulture i tradicije.

"Svi su fini prema njemu, nije upoznao nikoga ko nije bio krajnje korektan", kaže Angelina Petrović, studentkinja doktorskih studija na Institutu za hemiju Prirodno-matematičkog fakulteta. "Oduševljen je našom hranom, kaže da ona u Nemačkoj ne može da se poredi sa našom."

Za diplomski rad, mentor mu je profesorkka Jovana Bogojevski, docentkinja na Neorganskoj hemiji Prirodno-matematičkog fakulteta. Ona očekuje da će, sa ovim intenzitetom učenja i praktičnog rada u laboratoriji, do kraja juna mladi nemački student završiti svoj diplomski rad:

"On je prvi student na našem univerzitetu koji je došao da završi svoj diplomski rad ovde. Ranije smo imali studente i profesore koji su dolazili iz raznih zemalja, ali su to obično bile kratke posete i predavanja."

Na kragujevačkom Prirodno-matematičkom fakultetu razvijena je  međunarodna saradnja, zahvaljujući učešću na projektima Tempus i Erazmus koji omogućavaju odlazak studentima u druge zemlje.

 

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи