Nevreme pričinilo štetu usevima u okolini Subotice

Posle nevremena koje je juče pogodilo područje Subotice, stručnjaci procenjuju štetu. Jak pljusak i grad, koji je padao petnaest minuta, najviše štete naneli su ratarskim kulturama i voćnjacima.

Prema podacima gradske uprave, od grada su najviše stradale ratarske kulture na oko hiljadu hektara u Maloj Bosni i oko 30 hektara voćnjaka u Hajdukovu.

"Najviše su nastradali usevi suncokreta, potom ječam jer je sazreo", navodi Šimon Ostrogonac, član Gradskog veća Subotice za poljoprivredu. "Kod Hajdukova,oštećene su plantaže jabuka."

Iz raketnih centara u Bajši, Subotici, Tavankutu, Paliću i Hajdukovu ispaljeno je 77 protivgradnih raketa.

Prema rečima Šimona Ostrogonca protivgradna odbrana je radila kako treba:

"Jeste da nemamo dovoljno strelaca, ali mislim da je spasena okolina Subotice od veće štete."

Iz Gradske kuće navode da će samo popljoprivrednici koji su osigurali useve moći da računaju na odštetu. Međutim, takvih je u subotičkom regionu tek petnaestak procenata.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи