Šabačka bolnica obnavlja opremu

Šabačka bolnica već je prepoznatljiva po obnavljanju opreme iz donacija. Za kratko vreme u nju je uloženo šezdeset pet miliona dinara a ovih dana kupljen je i novi rendgen aparat, dar šabačkih privrednika.

Mračna komora i razvijanje filmova u šabačkoj bolnici su prošlost. Novac za rendgen aparat nove generacije vredan, 5,5 miliona dinara, koji je nasledio isluženi uređaj star četrdeset godina, sakupilo je sedamnaest šabačkih privrednika.

Liste čekanja više nema. Zadovoljni su i pacijenti i zaposleni u službi pneumoftiziologije.

"Nema više problema, nema više loših snimaka, imamo monitor, može svako od lekara da dodje da pogleda", kaže dr Ana Tadić, načelnica Službe pneumoftiziologije Opšte bolnice u Šapcu. "Uradi se snimak, onakav kakav odgovara za pacijenta i kakav odgovara svrsi."

Osim brojnih uređaja koji su nabavljeni za šabačku bolnicu, iz dijaspore je stiglo oko 200 kreveta i posteljina. Iz Švajcarske je krenuo novi kontigent, a za obnavljanje opreme Ministarstvo zdravlja opredelilo je još dvadeset miliona dinara.

"U junu očekujemo značajnu nabavku laparoskopske opreme za potrebe Hirurgije, Ginekologije i Ortopedije", ističe dr Slobodan Popović, direktor Opšte bočlnice. "U toku je centralizovana nabavka ultrazvučnog aparata za potrebe službe kardiologije."

Novina u šabačkom dobročinstvu su donacije gradskih mesnih zajednica koje uveliko prikupljaju novac za poboljšanje kvalitete usluga u ovdašnjoj bolnici.

 

 

broj komentara 0 pošalji komentar