Nastavljen štrajk u kruševačkoj Gimnaziji

Odluka o ukidanju filološkog odeljenja u Kruševcu nije promenjena ni posle jučerašnjeg sastanka u Beogradu. Ministarstvo prosvete ostaje pri tomr da se ono ugasi, dok se u školi nastavlja štrajk zaposlenih koji ne odustaju od zahteva da se deci omogući polaganje prijemnog ispita i formiranje odeljenja.

Nedovoljan broj zainteresovanih učenika za ovaj smer i nerešeno pitanje sprovođenja nastave drugog stranog jezika na šta su se državnim institucijama žalili učenici koji su prošle godine upisali filološko odeljenje, osnovni su argumenti Ministarstva prosvete.

Sindikat i kolektiv tvrde da interesovanje postoji, o čemu svedoči peticija trideset učenika.

Da je problem drugog stranog jezika pitanje lošeg pravilnika i da su zbog upućenih žalbi, Gimnazija - a pre svega đaci - sada kažnjeni, rečeno je između ostalog na konferenciji za novinare.

"Neadekvatno rešavanje tog problema dominiralo je u njihovom razgovoru tako da su na stranu stavili organizovanje i prijem ovogodišnje grupe đaka", ističe Branimir Šoškić, predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Gimanzije. "Pretpostavljali su, a i vi ste svedoci toga, da naša reakcija neće biti mirna jer to odeljenje zaista nije bilo kakvo odeljenje. Ovde govorimo o najboljem odeljenju Rasinskog okruga u poslednjih dvadeset godina. Neko mora malo duže da se zamisli kako da spase takvo odeljenje, a ne da nalazi brze i efikasne načine da ga uništi."

Štrajk u Gimnaziji se nastavlja. Zahtevi sindikata su da se đacima omogući polaganje prijemnog ispita, ali i da se promeni odnos Ministarstva prema filološkim odeljenjima u Srbiji koji, kako ističu, vodi njihovom gašenju.

 

 

 

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи