Treking na Jastrepcu

Na Jastrepcu je održano četvrto kolo Treking lige Srbije, takmičenje u planinarskom trčanju i pešačenju obeleženim stazama. Ova aktivnost privlači veliki broj zaljubljenika u prirodu, a u okviru Planinarskog saveza Srbije organizovana je i zvanična republička liga.

Na Jastrebačkom treking kupu učestvovalo je oko tri stotine takmičara iz cele Srbije u četiri kategorije, od podmlatka do veterana.

"Staza je bila osrednje teška po nekim mojim kriterijumima. Velika je bila nadmorska visina, uspon i spust preko hiljadu metara. Uglavnom sam trčao, 90 odsto staze sam pretrčao. Bili su nagibi preko 30 odsto terena. Spust je bio teži od uspona", objašnjava Slavko Panić, Planinarski klub "Pobeda" Beograd.

Najteže je bilo na velikoj stazi, od planinarskog doma preko Sokolovog kamena, Bele stene i Crnog vrha, pored jezera i dalje sve do kružnog toka oko Belijeve kolibe na Jastrepcu.

"Smatram da svakog dana treba da se trenira da bi se postigli vrhunski rezultati, od 2 do 3 sata aktivnog treninga. Posle toga ja vozim dosta i bicikl što mi dodatno znači da relaksiram mišiće. To je neki 20...30 do 40 kilometara maksmimalno", kaže Maja Milosavljević, Planinarski klub "Jastrebac" Kruševac.

Pored takmičara na Jastrepcu se okupilo i oko 500 planinara koji su pešačili do Mečijih stena i okolnih vrhova visine do 1 300 metara.

"Planinarsko sportski klub Jastrebac je domaćin i kao takav organizovao je takmičenje na tri staze: 15, 21 i 32 kilometra". Priča Evica Jeremić, organizator Treking lige:

U ekipnom plasmanu, u ženskoj i muškoj konkurenciji, prvo mesto osvojio je Planinarski klub Mosor iz Niša a u svim kategorijama podeljeno je 48 medalja.



 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво