Sportski uspeh užičkih učenika na Domijadi u Vranju

Učenici sva tri užička Doma vratili su se sa tri pehara sa regionalnog sportskog takmičenja u Vranju. Oni su na 23. Domijadi osvojili drugo i dva prva mesta u stonom tenisu, malom fudbalu i odbojci.

I u ovoj, samo jednoj od dvanaestak vannastavnih aktivnosti, poput generacija pre njih, postigli su ispeh i postali najbolji - republički prvaci u stonom tenisu.

"Moja majka je pre nas, 1997. godine bila državni prvak", kaže Anastasija Korićanac, učenica 2. razreda Ekonomske škole, "i želela sam, pošto je i ona bila ovde, da ponovim to."

"Uložili smo dosta i vremena i truda", ističe Jelena Basarić, učenica 3. razreda Medicinske škole, "stvarno smo se trudili i spremali za ovo. Mnogo mi znači."

Nevena Ranitović,  učenica 1. razreda Ekonomske škole, kaže da joj uspeh na takmičenju znači mnogo jer joj je ovo prva godina u Domu, i da je njena sestra ostvarila takav uspeh pre nje.

Iako je rad svih sekcija u najstarijem užičkom Domu sa trenutno 160 učenika, baziran na amaterskom nivou, prema željama i sklonostima učenika, rezultati ne izostaju.

"Naravno da je to bitan deo slobodnog vremena koje učenici provode u Domu", kaže vaspitač  Radoje Vidić. "Baveći se sportom oni tako podižu svoje psihofizičke sposobnosti za učenje i bolje zdravlje."

Veoma je bitno što se učenici bave sportom, smatra Zoran Popović, direktor Doma učenika srednjih škola Užice i ističe da oni svake godine ostvaruju dobre rezultate i u drugim delatnostima iz oblasti kulture i drugih sekcija.

Sa Domijade u Vranju, kao najbolja u malom fudbalu, vratila se ekipa užičkog Doma, u okviru škole "Miodrag V. Matić", za obrazovanje učenika sa smetnjama u razvoju.

Duško Dragović, učenik 3. razreda Tehničke škole u Domu je tri godine:

"Treniramo svako veče. Puno nam znači ovaj uspeh, spremali smo se svakog dana i srećni smo što smo osvojili ovo."

"Ovu ekipu pre svega čini drugarstvo i želja za pobedom da mi kao najmanji dom u Srbiji uspemo iz godine u godinu da ponovimo ovaj rezultat", ističe Nikola Minić, vaspitač.

Priznanje sa sportskih susreta srednjoškolaca, za drugo mesto u odbojci, u konkurenciji 450 učenika iz trideset domova u Srbiji, doneli su i dečaci Doma za decu i omladinu "Petar Radovanović" u Užicu.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво