Kikinda: Klovnovi na slikama Vesne Čipčić

U Kulturnom centru u Kikindi otvorena je izložba slika Vesne Čipčić u okviru koje je dodeljena prosvetna nagrada za nastavne inovacije, koja nosi ime njenog oca Dimitrija Čipčića, poznatog kikindskog učitelja, koji je bio i autor brojnih stručnih radova o unapređenju nastave.

Svoj nemirni, stvaralački duh koji je na najlepši način iskazala u mnogim filmovima, serijama i pozorišnim predstavama Vesna Čipčić je pretočila i na slikarsko platno.

Klovnovi su glavni motivi njenih dela. Do sada je imala nekoliko izložbi, ali prvi put izlaže u rodnom gradu.

"Svog prvog klovna nacrtala sam pre ravno trideset godina, Dakle, neposredno pošto sam rodila svoju kćerku. Nekako imala sam utisak da ništa ne može toliko veselo i radosno da bude iznad njenog krevetića, kao što će biti nešto što će mama sama da uradi. I to je taj moj prvi klovn koga sam uradila. Tako mi se osladilo i toliko je to bilo veliko zadovoljstvo za mene", kaže Vesna Čipčić, glumica i slikarka.

Izložbom slika kulturni pregaoci Kikinde, odali su priznanje Vesni Čipčić, ali i njenom ocu Dimitriju Čipčiću, najvoljenijem kikindskom učitelju, čije ime nosi nagrada koja je na izložbi svečano uručena Suzani Veljković, učiteljici Osnovne škole "Branko Miljković" u Nišu.

"Ja mislim da jesam zaslužila, ali to ne znači da drugi radovi nisu bili dobri. I opet ponavljam ono što sam malopre rekla: Šteta je što učitelj Mita i ja nismo živeli i radili u isto vreme i u istoj školi, nismo u istom mestu, mnogo toga bismo mogli da postignemo zajedno", navodi učiteljica Suzana Veljković.

Suzana Veljković je nagradu zaslužila za rad "Životinjsko carstvo", 4D mobilnu aplikaciju bojanke prilagođene mlađim osnovcima.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара