Modna revija užučkih đaka

Užičani su danas bili u prilici da vide neuobičajenu modnu reviju koju su na centralnom gradskom trgu organizovali đaci i profesori Tehničke škole "Radoje Ljubičić".

Haljine, kapute, jakne kreirale su i sašile u školi na časovima praktične nastave uz pomoć profesora, a trgom prošetale kao prave manekenke.

Za učenike drugog i četvrtog razreda i čitavu školu, prva velika revija među sugrađanima bila je bio pravi izazov.

"Ja sam ovaj kaput koji sada držim u ruci radila neka dva meseca s obzirom da smo imali sedmično dva puta praksu, odnosno po četiri časa. Mislim da je to moglo i brže,ali mi je rad pravio veliko zadovoljstvo", kaže Dušica Čosić učenica četvrte godine na smeru modelar odeće.

"Mi ove godine školujemo drugi razred, predstoji nam treći razred da one završe ceo ovaj ciklus obrazovanja i već sada devojke su, uglavnom, devojčice sposobne da sašiju određenu vrstu odevnih predmeta", kaže Antonina Zlatić nastavnica stručnih predmeta u tekstilu.

U manekenskom poslu pomogli su im i školski drugovi"građevinci" i „saobraćajci" a, ako je suditi po onom što su Užičani videli, na reviji ovu modnu sezonu obeležiće mirne boje, zanimljivi krojevi, elegancija, energija mladosti i kreativnosti.

broj komentara 0 pošalji komentar