Aikido majstori u Loznici

U Loznici je održan nacionalni seminar Srpske aikido federacije na kojem je učestvovalo više od dvadeset klubova iz cele zemlje.

U sportskoj dvorani Lagator, tradicionalnu japansku veštinu, zajedno su trenirali vežbači različitih uzrasta i iz svih krajeva Srbije. Svoje znanje i iskustvo na učesnike seminara preneli su vrhunski majstori sa visokim zvanjima u aikidu.

"Ja mnogo volim aikido, treniram ga već pet godina i peti sam kju", kaže Dunja Mrkonjić, iz Loznice

"Utisci su fenomenalni, zato što je ovakav vid seminara i treninga jako dobar i koristan jer imate priliku da vidite nešto što se kod vas u sali ne radi", objašnjava Aleksandra Joksić, iz Beograda

"Mislim da Loznica lagano postaje ozbiljan centar aikidoa", smatra Njegoš Đaković, iz Beograda.

Srpska aikido federacija broji oko hiljadu članova ne samo iz Srbije, već i iz Južnoafričke Republike, kao i zemalja u okruženju. Učešće u organiziciji ovog događaja uzeo je i loznički klub "Marumero", koji godinama unazad neguje duh Japana u tom gradu.

"Posle više od deset godina Loznica je ponovo domaćin nacionalnog seminara Srpske aikido federacije, manifestacije u kojoj je učešće uzelo više od sto pedeset učesnika iz dvadesetak klubova iz cele Srbije", kaže Branko Mrkonjić, aikido klub "Marumero".

"Ovaj seminar je značajan zato što mi dva puta godišnje tradicionalno pravimo nacionalni seminar, uvek dvojica drugih majstora vode taj seminar, tako da imamo priliku da svi objedinjeno treniramo zato što smo iz različitih gradova, da se družimo, da stičemo nova znanja", kaže Velibor Vesović, predsednik Srpske aikido federacije.

Aikido je veština samoodbrane koja može da se praktikuje već od predškolskog uzrasta. Uz nova znanja, neki su sa seminara u Loznici otišli i sa novim zvanjima kao nagradu za višegodišnji trud i istrajnost u vežbanju ove veštine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво