Aikido majstori u Loznici

U Loznici je održan nacionalni seminar Srpske aikido federacije na kojem je učestvovalo više od dvadeset klubova iz cele zemlje.

U sportskoj dvorani Lagator, tradicionalnu japansku veštinu, zajedno su trenirali vežbači različitih uzrasta i iz svih krajeva Srbije. Svoje znanje i iskustvo na učesnike seminara preneli su vrhunski majstori sa visokim zvanjima u aikidu.

"Ja mnogo volim aikido, treniram ga već pet godina i peti sam kju", kaže Dunja Mrkonjić, iz Loznice

"Utisci su fenomenalni, zato što je ovakav vid seminara i treninga jako dobar i koristan jer imate priliku da vidite nešto što se kod vas u sali ne radi", objašnjava Aleksandra Joksić, iz Beograda

"Mislim da Loznica lagano postaje ozbiljan centar aikidoa", smatra Njegoš Đaković, iz Beograda.

Srpska aikido federacija broji oko hiljadu članova ne samo iz Srbije, već i iz Južnoafričke Republike, kao i zemalja u okruženju. Učešće u organiziciji ovog događaja uzeo je i loznički klub "Marumero", koji godinama unazad neguje duh Japana u tom gradu.

"Posle više od deset godina Loznica je ponovo domaćin nacionalnog seminara Srpske aikido federacije, manifestacije u kojoj je učešće uzelo više od sto pedeset učesnika iz dvadesetak klubova iz cele Srbije", kaže Branko Mrkonjić, aikido klub "Marumero".

"Ovaj seminar je značajan zato što mi dva puta godišnje tradicionalno pravimo nacionalni seminar, uvek dvojica drugih majstora vode taj seminar, tako da imamo priliku da svi objedinjeno treniramo zato što smo iz različitih gradova, da se družimo, da stičemo nova znanja", kaže Velibor Vesović, predsednik Srpske aikido federacije.

Aikido je veština samoodbrane koja može da se praktikuje već od predškolskog uzrasta. Uz nova znanja, neki su sa seminara u Loznici otišli i sa novim zvanjima kao nagradu za višegodišnji trud i istrajnost u vežbanju ove veštine.

broj komentara 0 pošalji komentar