Kongres kardionefrologije u Ribarskoj Banji

U organizaciji Udruženja za kardionefrologiju Srbije, u Specijalnoj bolnici "Ribarska banja" otvoren je 4. međunarodni kongres kardionefrologije i hipertenzije na kome će do nedelje iskustva razmenjivati preko 150 lekara, farmaceuta i biohemičara.

O prevenciji i novim metodama u dijagnostikovanju i multidisciplinarnom lečenju udruženih bolesti srca, bubrega i pluća govoriće pedeset predavača, među kojima je 16 svetskih stučnjaka.

"Ovo je 9. međunarodni skup koji se organizuje na temu udruženih bolesti srca i bubrega. One su i kod nas i u svetu učestale. Posvetićemo pažnju i hipertenziji jer se iza ovih bolesti, ono što je primarno krije arterijska hipertenzija", rekla je  prof. dr Sonja Radenković, predsednica Udruženja za kardionefrologiju Srbije. 

"Eminentne stručnjake i različitih oblasti pozvali smo sa jednom željom, da pokažemo i dokažemo da čovek nije na parče, da čovek nije organ, da je on celina, i da samo dobro povezivanje ljudi koji dolaze iz različitih specijalnosti sa svojim znanjima i dostignućima u tim oblastima mogu da pruže kvalitet u lečenju", naglasila je Radenkovićeva.

"Saradnja je ključna reč u organizaciji ovakvih kongresa", ističe dr Rodolfo Rivera, nefrolog iz Italije. "Ovaj skup pruža mogućnost da stručnjaci iz cele Evrope razmene iskustva o najnovijim dostignućima u oblasti nefrologije i kardiologije. Veoma sam zadovoljan što svojim učešćem mogu da dam doprinos u radu."

"Lekari u Opštoj bolnici Kruševac trude se da primene sve novine i znanja i prisustvuju na brojnim kongresima, i u zemlji i u inostranstvu", kaže Vesna Stević Gajić, direktorka Opšte bolnice Kruševac.

Kongres će biti od velikog značaja, naglasila je Vesna Stević Gajić i dodala da će se truditi da iskustva svetskih stručnjaka primenimo u daljem radu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи