Šest decenija Doma učenika srednjih škola u Prokuplju

U Domu učenika srednjih škola u Prokuplju, koji obeležava 60. rođendan, godišnje boravi oko 150 srednjoškolaca sa juga Srbije. Zahvaljujući velikim ulaganjima države, ustanova je postala jedna od najmodernijih i najopremljenijih u Srbiji.

U ustanovi koja im obezbeđuje smeštaj, hranu, vaspitni rad i brojne vannastavne aktivnosti, učenici, koji veoma mladi napuštaju svoje domove, dok su na školovanju u Prokuplju ovde pronalaze svoju drugu kuću.

"Ja sam već četvrtu godinu u Domu. Od prve godine kako sam ovde, svake godine je sve bolje i bolje, uslovi su super za normalan život, imamo sve što nam treba", kaže učenica Stoilović Mila.

Slobodno vreme učenici oplemenjuju na razne načine, učešćem u radu sekcija ili pak na sportskim terenima, koji su opremljeni za brojne aktivnosti i takmičenja.

"Bavim se košarkom, ali igram i odbojku, a pored tih sekcija u Domu imamo i streljaštvo, stoni tenis, fudbal", objašnjava učenik Milentije Milenković.
"Ove godine Dom je ostvario odlične rezultate u kulturnoj domijadi. Osvojili smo dva prva mesta", kaže njihova drugarica Anđela Vučetić.

Dom učenicima pruža sve uslove da boravkom, druženjem sa vršnjacima, ali pre svega učenjem i savlađivanjem gradiva, ostvaruju ono zbog čega su se i opredelili za ovu ustanovu.

"Deca su odlični đaci, godinama unazad iz ovog Doma izađe đak generacije, što nije mala stvar", objašnjava Vesna Jevtić Adžemović, vaspitačica.

U adaptaciju i opremanje Doma država je u prethodnih desetak godina uložila preko sto dvadeset miliona dinara.

„Ono što imamo je zaista na visokom nivou, počev od pekare, kuhinje, spavaona, gde deca žive, sportskih terena i vizija nam je da u narednom periodu imamo tu novu sportsku halu, da proširimo biblioteku", kaže Jelena Vuković, direktor Doma učenika u Prokuplju.

Jubilej, šezdeset godina postojanja i rada Doma učenika srednjih škola u Prokuplju, zaposleni i srednjoškolci, u prisustvu brojnih zvanica, obeležili su svečanom akademijom u prokupačkom Domu kulture.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво