Da li će opstati informatičko odeljenje Gimnazije u Negotinu

Gimnazija u Negotinu od prošle godine školuje informatičare. Rok za prijavljivanjje učenika za školsku 2019/2020. godinu ističe u petak, a do sada je interesovanje pokazalo 14 kandidata, pa postoji bojazan da ih neće biti dovoljno za formiranje odeljenja.

Časovi računarstva i informatike, fizike i ostalih stručnih predmeta za pojedine učenike predstavljaju zadovoljstvo.

„Pre nego što sam došao na ovaj smer ja sam se interesovao dosta oko računara, oko programiranja i naravno hteo sam nekad u životu da pravim igrice ili tako nešto i to me je interesovalo", kaže jedan od učenika, a drugi dodaje: „Dobro je za budućnost, informatika je budućnost naše zemlje i budućnost današnje generacije".

„Moram da naglasim da su deca kreativna. Imaju više rešenja za bilo koji problem, puno koristimo prezentaciju", ističe Ljiljana Stojanović, profesorKA fizike.

 

S obzirom na to da je Negotinska Gimnazija kadrovski i tehnički opremljena, treba očekivati da će učenici sa područja borskog okruga do kraja prijavnog roka pokazati interesovanje za upis u narednu godinu.

Ja bih pozvala, zapravo, sve učenike, da se prijave, da probaju, ne mogu ništa da izbube, mogu samo mnogo da dobiju, jer ova gimnazijska IT odeljenja pružaju odličnu osnovu za dalje studiranje na različitim IT smerovima, na različitim fakultetima", objašnjava Dragana Nisić, direktorka Negotinske gimnazije.

Za formiranje jednog odeljenja potrebno je najmanje 15 učenika, a u gimnaziji se nadaju da će taj broj 2. juna, kada počinje prijemni ispit, sigurno biti dostignut.

broj komentara 0 pošalji komentar