Slovenačka kompanija "Hočevar" gradi pogon u Svilajncu

Kompanija "Hočevar" iz Slovenije investiraće u Svilajncu oko deset miliona evra u novi pogon iz oblasti prehrambene industrije, usluga i trgovine, i to je trinaesta investicija u toj opštini u poslednjoj deceniji.

U novoj zoni privređivanja u Svilajncu slovenačka kompanija kupila je šest hektara zemljišta i postojeće nepokretnosti i vrlo brzo počeće da gradi proizvodnu halu od 5000 kvadratnih metara.

"Hočevar" će tu prerađivati kožu za automobilsku industriju, ali će proizvoditi i kolagen i želatin za prehrambenu industriju. U prvoj fazi zaposliće pedesetak radnika, u drugoj oko stotinu i vać na sledećem sajmu zapošljavanja u Svilajncu oglasiće potrebu za radnicima.

Kompanija "Hočevar" ima značajno učešće na tržištima Evropske unije, Rusije, Južne Amerike i Azije, a politika firme je da tamo gde otkupljuje sirovine da ih tu i prerađuje u finalne proizvode.

U Trinaest mahom stranih investicija u Svilajncu, među kojima su i zvučna imena poput Panasonika i Aristona, do sada je zaposleno više od hiljadu Svilajnčana i ljudi iz susednih gradova, što je za varoš na Resavi ogroman broj.

Na sajmu zapošljavanja u Svilajncu u subotu biće oglašeno još četiri stotine novih radnih mesta.

broj komentara 0 pošalji komentar