IT karavan stigao u Niš

Nastavljamo da pratimo IT karavan, kampanju Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i RTS-a posvećenu razvoju digitalnih veština i jačanju zaštite dece i mladih na internetu. U petak, karavan je stigao u Niš.

Premda je u petak vojno-policijska parada bila glavni događaj u Nišu, nije bila jedini. Za učenike pet osnovnih škola iz Niša ovaj dan je obeležio IT karavan održan u sali OŠ "Duško Radović". 

Svaku školu predstavljao je četvoročlani tim učenika koji su na preliminarnom školskom testu iz informatičkog i tehnološkog znanja ostvarili najbolje rezultate.

Takmičari su pokazali vrlinu skromnosti, ali se činilo da njihovi drugari bili odlučni u tome da navijanjem doprinesu pobedi svoje škole. Publika u Nišu je pokazala da takmičenje osnovnih škola u poznavanju interneta može da bude podjednako uzbudljiv događaj kao kakva sportska utakmica.

U veoma uzbudljivom završetku, na niškom karavanu pobedila je OŠ "Stefan Nemanja". Teško je bilo proceniti da li je oduševljenje bilo veće na takmičarskom podijumu ili na tribinama.

broj komentara 0 pošalji komentar