Poklon iz Vankuvera za Dečje odeljenje kraljevačke bolnice

Udruženje naših iseljenika iz Vankuvera u Kanadi poklonilo je Dečjem odeljenju Opšte bolnice u Kraljevu savremenu opremu za ranu dijagnostiku, prevenciju i lečenje najmlađih pacijenata.

U konsultaciji sa lekarima sa Dečjeg odeljenja u Kraljevu nabavljeni su savremni mikroskop sa digitalnom kamerom, 12-kanalni EKG, holteri pritiska koji nisu do sada korišćeni u praksi, i infuzione pumpe. 

"Oprema se bira uz saglasnost i dogovor sa načelnicima odeljenja, sa lekarima. Šta je njima najpotrebnije. Šta će imati najveću vrednost na zdravlje naše dece i zadovoljstvo svih nas", kaže Negoslav Đaja, predstavnik donatora.

Na donatorskoj večeri u Vankuveru prikupljeno je oko 10.000 evra. Do sada je ovo udruženje pomoglo da se opreme odeljenja pedijatrije u sedam gradova u Srbiji. Dečje odeljenje u Kraljevu godišnje ima oko 2.000 hospitalizacija. Popunjenost odeljenja iznosi u proseku 70 odsto.

"Prosečna dužina ležanja je ispod pet dana što je na nekom evropskom nivou, što se tog dela tiče. Opremljeni smo solidno i ovo će nam značajno, značajno popraviti kvalitet rada", dr Srđan Vukašinović, načelnik Dečjeg odeljenja Opšte bolnice.

Na Dečjem odeljenju ima dosta zastarele i dotrajale opreme i svaka vrsta pomoći kao što je donacija iz Kanade, dobro je došla.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара