Nova radna mesta za Pančevce

U Pančevu je održan prvi ovogodišnji sajam zapošljavanja na kome je četrdeset poslodavaca ponudilo više od 400 radnih mesta. Najveće mogućnosti nudi nemačka fabrika ZTF, koja bi uskoro trebalo da bude otovrena u tom gradu.

U poslednjih desetak godina Gradska uprava Pančeva organizuje sajmove zapošljavanja, gde nezaposleni mogu da upoznaju poslodavce, ostave svoje biografije, pronađu posao. Najveće šanse za to i dalje imaju poznavaoci raznih zanata, dok su manje tražene ekonomska struka i sve što je u vezi sa filozofskim naukama.

"Videla sam da traže prodavca, ali im treba neko sa iskustvom, a ja to nemam. Završila sam za cvećara, ali svuda traže radnike sa iskustvom."

„Završavam Elektrotehničku školu, smer telekomunikacije, a tražim nešto preko leta pre studija. Ostavio sam podatke na nekoliko mesta, valjda će biti posla."

„Ja sam komercijalista, ali nema moje struke ovde. Već imam 61 godinu i invalid sam, za nas nema nigde posla", kažu neki od anketiranih građana.

Trenutno u Pančevu ima nešto više od osam hiljada nezaposlenih, u Južnom Banatu oko 15 hiljada. Važno je da svi oni prate konkurse koje nudi Republika i Pokrajina, ali i lokalna samouprava.

"Otvara se ZF, najviše traže metalska zanimanja. Termoelektrana-toplana će početi sa radom, isto traže metalce, ali i zanimanja koja su u vezi sa naftom i gasom", kaže Đorđe Lukač, direktro NSZ Pančevo.

„Trudimo se da se bavimo više malim biznisom, preduzetnicima. Nacionalni i pokrajinski nivo bave se velikom privredom, tako da oni koji imaju mali porodični posao mogu kod nas naći podršku", navodi Suzana Jovanović, gradska većnica za rad i zapošljavanje.

Za projekte zapošljavanja Gradska uprava Pančeva ove godine je izdvojila 55 miliona dinara.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се