Urušio se most u Miločaju

Most u Miločaju kod Kraljeva, koji su meštani sami izgradili pre više od 50 godina, više ne može da se koristi. Zbog toga su poljoprivrednici prinuđeni da koriste zaobilazne puteve kako bi stigli do svojih njiva.

Ljudi, ali i deca na sopstvenu odgovornost sada prelaze most u Miločaju i ne sluteći kolikoj se opasnosti izlažu. Most je ulegao više od 15 centimetara a potporni stub na levoj obali bujičnog potoka je nakrivljen.

"Voda nadolazi, kiše padaju. Most može da klekne. Da naiđu deca tu na most, ne daj bože da dođe do neke tragedije", kaže Glišo Šljivić, iz Miločaja.

Roditelji najviše brinu za decu koja ovim putem idu u školu. Teško je i poljoprivrednicima koji sada ne mogu do svojih imanja na drugoj obali potoka.

"Mi imamo 8 kilometara da pređemo kružni put, obilaznicom, da bismo došli do naših njiva, umesto 500 metara", kaže Nikola Milosavljević iz Miločaja.

Most su meštani sami izgradili pre pola veka bez projekta i dozvole. Iako mu je nosivost mala, njime su prelazila i teška vozila.

Pored mosta koji se urušio ovde u selu Miločaj još tri mosta na reci Gradinac su po rešenju saobraćajnog inspektora još iz 2012 godine, stavljeni van funkcije.

I ovoga puta meštani su sami pokušali da iznađu neko rešenje tako što su nasuli više od 100 kubika šljunka. Međutim voda je već odnela deo i tog novog nasipa.

Darko Sretović, predsednik MZ Miločaj kaže da je to alternativno rešenje do nalaženja trajnog rešenja. "To jest do izgradnje novog mosta za koji nemamo projektnu dokumentaciju. Sredstva za izgradnju još uvek nemamo niti imamo ideju kako ćemo ih naći."

O urušavanju mosta obaveštene su nadležne službe u Kraljevu. Kao privremeno rešenje biće postavljen pontonski most.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво