Humanitarna izložba za bolesnu devojčicu

Umetnička radionica "Kraft klub" u Vranju organizovala je humanitarnu izložbu ukrasnih predmeta i slika. Unikatne predmete stvarali su osnovci, a prihod od prodatih predmeta namenjen je lečenju obolele devojčice iz Žbevca.

Od ukrasnih čestitki, obojenih jaja, slika, do ramova i čiviluka. Više od dvadesetoro dece stvara ove jedinstvene predmete u umetničkoj radionici. Na šetalištu u Vranju predstavili su radove, mnoge i prodali.

"Ovo je tehnika koja se zove miksmedija, tako da je bilo malo teže napraviti to, ali posle 2, 3 sata lepo je ispalo", kaže 12-godišnja Anja Mladenović.

Jedanaestogodišnja Ksenija Stojanović kaže da je nekad malo teže da se napravi nešto, ali da je na radionici uvek zanimljivo i da sve ispadne lepo.

Deca razvijaju kreativnost kroz različite tehnike izrade unikatnih predmeta i dekorativnog oblikovanja - od dekupaža do miksmedije. Kombinuju mašne, šljokice, kartone, plastiku, kaže Tatjana Pešić, voditeljka umetničke radionice "Kraft klub" u Vranju.

"Da jednostavno i decu naučimo da treba da učestvuju, da pomažu jedni drugima. Svaka naša izložba će biti humanitarnog karaktera."

Žele i da pomognu devetogodišnjoj devojčici, Anji Stojmenović iz Žbevca, koja je na lečenju u Nišu. Pokloniće joj platno na kojem ostavljaju trag, njihov izraz kreativnosti i humanosti.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи