Šabac: Donatorska večera u Ekonomskoj školi

U istoriji Šapca, na velike praznike nastajala su dobrotvorna i zadužbinarska društva. Zato su se i ove godine šabački privrednici i građani okupili na donatorskoj večeri u Ekonomskoj školi "Stana Milanović", kako bi pomogli rekonstrukciju školskog dvorišta.

Zgrada Ekonomske škole u Šapcu zadužbina je mlade žene velikog srca, Stane Milanović, koja je sa 24 godine sav svoj imetak zaveštala školovanju šabačke omladine. 

Objekat je nedavno rekonstruisan, ali školsko dvorište osam decenija nije menjalo izgled. Zaposleni kažu da je dvorište posebno nebezbedno u vreme kiše, jer su ispod trošnog betona smeštene dve velike cisterne i septička jama.

"Osnovno zbog čega pokrećemo ovu priču je ekološki problem, jer ono čega se plašimo jeste to tonjenje dvroišta baš u delu gde se nalaze cisterne u kojima ima mazuta još sigurno", kaže Sonja Jokić, direktorka Ekonomske škole "Stana Milanović" iz Šapca.

Za rekonstrukciju dvorišta potrebno je 11 miliona dinara, zbog čega je rukovodstvo škole pozvalo na donatorsko veče šabačke privrednike - bivše đake i roditelje dece.

"Daju u robi, mašinama, ljudstvu, to što bude neophodno, jer je uvek učestvovala u ovom gradu i van grada u donacijama", navodi Natalija Penonić, iz "Interkopa".

"Poznajući ove firme koje će biti angažovane, mislim da se ovo može sto posto izvesti, bez nekog većeg finansijskog opterećenja više izvođača", ističe dipl. inž. Slobodan Brković, iz firme BMR.

U školi kažu da u spomen na dobrotvorku, Stanu Milanović, neguju duh dobročinstva i humanosti i među đacima.

"Da pokažemo koliko smo sazreli kao ljudi i koliko je ustvari dobro ono što nas pokreće i što je jedino vredno, a ulaganje u mladost je najbolja investicija", kaže Vesna Pavlović, profesorka u Ekonomskoj školi "Stana Milanović".

"Imamo jednu priču koju želimo da pošaljemo u svet - Ako ne sad, kad? Ako ne mi, ko?" pita se Sonja Jokić,  direktorka Ekonomske škole u Šapcu.

Ovde veruju da zahvaljujući dobrim ljudima, na početak radova neće dugo čekati i da će posle izmeštanja cisterni, dvorište dobiti novi, bezbedan plato, zelenu zonu i letnju pozorinicu - lepo mesto za susret mladih sa vršnjacima i školom.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара