Vek Tehničke škole u Novom Pazaru

Tehnička škola u Novom Pazaru obeležava 100 godina postojanja. Za to vreme obrazovala je čuvene zanatlije, buduće inženjere i naučnike, koji su bili nosioci društvenog razvoja celog kraja. Davne 1919. godine počela je kao zanatsko-trgovinska škola i tokom minulih sto godina menjala je nazive i obrazovne profile.

Zahvaljujući stalnom unapređenju nastavnog procesa i novim obrazovnim profilima Tehnička skola u Novom Pazaru postaje sve privlačnija za mlade.

Trinaest smerova Tehničke škole u Novom Pazaru pohadđa 940 učenika.

"Danas je to moderna stručna škola sa peraspektivnim obrazovnim profilima iz oblasti saobraćaja, mašinstva i elektrotetehnike. Ovi obrazovni profili omogućavaju prohodnost na mnoge fakultete koji su danas veoma cenjeni. U isto vreme omogućavamo učenicima koji ne nastave dalje školovanje da mogu naći posao", Hido Ljajić, direktor Tehničke škole u Novom Pazaru.

Pre četiri decenije izgrađena je nova zgrada u kojoj se i sada nalazi Tehnička škola. Nedavno je renovirana i dograđene su još tri učionice .

"Tehnička škola je jedan od simbola grada Novog Pazara. Ona je tokom ovih sto godina vaspitavala mnoge generacije koje su doprinele razvoju našeg grada, kaže Nihad Biševac, gradonačelnik Novog Pazara.

Škola beleži izuzetno uspešne rezultate i u volonterskim aktivnostima. Među prvima u Srbiji osnovali su Radio-amatersku sekciju.

"Imate dosta razloga da budete ponosni, ali i obavezu i odgovornost da nastavite sa dobrim radom i postignete još veče uspehe", kaže Bojana Marinković, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

U čast izuzetnog jubileja zaslužnim pojedincima i ustanovama koje su na različite nacine pomogle unapređenju škole dodeljene su priznanja.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се