Osnovci iz Ćuprije i Vranja na uskršnjim bazarima prikupljaju novac za lečenje nastavnice i druga

Šta se dešava kada se spoje kreativnost, maštovitost i humanost pokazali su učenici osnovne škole "Đura Jakšić" iz Ćuprije, na tradicionalnom uskršnjem bazaru u centru grada. Novac koji sakupe na Uskršnjem vašaru u Vranju, učenici su namenili trinaestogodišnjem drugu obolelom od leukemije.

Cela škola, ili 660 ćuprijskih osnovaca, pravila je uskršnje ukrase, šarena jaja na hiljadu načina. Sve je to izloženo na improvizovanim štandovima, zapravo školskim klupama u glavnoj ćuprijskoj ulici.

Dečji radovi zapravo i nisu imali cenu već su kupci na ulici davali ko koliko hoće. Prikupljeni novac namenjen je lečenju njihove teško obolele učiteljice.

Ovo je četvrti uskršnji bazar osnovaca iz Ćuprije. Uvek su novac poklanjali onima kojima je u tom trenutku najpotrebniji.

"Ovo je jedno humano delo, čekaju kada dođe ovako jedan lep trenutak i praznik da svoju kreativnost pokažu, a sa druge strane da svoj duh obogate tako što pomažu nekom drugom", kaže Saša Malenović, direktor OŠ "Đura Jakšić".

Za manje od pola sata gotovo sve je rasprodato. Tek će videti koliko su zaradili, ali je svima na bazaru u mislima bolesna učiteljica, uz želju da se što pre oporavi i vrati u svoj razred.

I u osnovnoj školi "Svetozar Marković" u Vranju organizovan je Uskršnji vašar. Učenici su prodavali ukrase koje su napravili sa učiteljima i nastavnicima.

Novac su namenili trinaestogodišnjem drugu koji je oboleo od leukemije, potreban mu je za lečenje i terapije. U školi je organizovan i turnir u tucanju uskršnjim jajima, a pobednik je dobio knjigu. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи