Velika pobeda malih olimpijaca u Šapcu

Sportom do zdravog i srećnog detinjstva, moto je Šapčana i tradicionalne Male olimpijade. Za organizaciju se pobrinuo gradski Sportski savez, a za pravu olimpijsku atmosferu brojni školarci.

Zlatna olimpijska medalja za svakog je cilj, ista je i volja skoro devet stotina sportista školaraca od prvog do četvrtog razreda.

Očekuju samo jedno: pobedu.

Izazov za pobedu je između dve vatre u trčanju i poligonima, u konkurenciji 14 škola.   Spretnost je  kažu mali olimpijci bitna, a za medalju je potrebno još toga:

„Da radimo zajedno i da budem brzi.”
„Da radimo kao tim, da se ne svadjamo i tučemo.”
„Trudom se stiže do medalje.”

Za olimpijsko takmičenje i olimpijska atmosfera. Halom su brujali brojni decibeli, sporta podrška sa svih strana.

Neki imaju tremu, neki ne jer su iskusniji:

„Ja već imam oko 30 medalja, pola iz fudbala pola iz školice sporta.”

„Ja treniram rukomet, trenirao sam atletiku, volim sport . Sport je način života, divan, svako ko može treba da se bavi sportom.”

Među malima, sa istim sportskim snom, i veliki olimpijac - Veselin Vuković, predsednik Sportskog saveza Šapca:

„To je jedna od medalja koja mi fali u kolekciji, medalja Malih olimpijskih medalja. Veoma mi je žao što je nikada nisam osvojio, u moje vreme nije bilo ni takmičenja, možda bi a možda i ne bi ko to zna.”

Uz zlatne medalje u gradu, svake godine brojni šabački školarci sa zlatom su se vraćali  sa Republičke olimpijade. Da mali olimpijski snovi postanu velika olimpijska java  zato poručuju: Svi za jednog, jedan za sve

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи