Kragujevac: Udruženjima za projekte iz kulture 28 miliona dinara

Grad Kragujevac je za finansiranje ili sufinansiranje projekata, programa i manifestacija u kulturi iz budžeta za 2019. godinu odredio dvadeset osam miliona dinara, a odobrena su 53 projekta.

Članovi komisije su nezavisno vrednovali svaki prispeli projekat pojedinačno, zatim je izvučen prosek ocena svakog člana komisije i na kraju su sabrani svi bodovi, objasnio je proceduru član Gradskog veća Miljan Bjeletić:

 "Ove godine podržali smo 53 projekta i unapredili proceduru donošenja odluke. Proceduru  smo učinili transparetnijom, kao i rezultate konkursa."

Podržani su različiti projekti iz nekoliko oblasti umetničkog stvaralaštva. U muzičkom stvaralaštvu to su Arsenal fest, Internacionalni džez festival, Međunarodni festival kamerne muzike Convivium musicum, Internacionalni festival umetnika na harmonici, reprezentativni projekti koji su slika kragujevačke kulturne scene i grada Kragujevca, projekti iz audio-vizuelne umetnosti, kvalitetne izložbe slika, foto- dokumentarne izložbe, projekti u cilju jačanja međunarodne kulturne saradnje.

Prilikom odabira važni su bili i edukativni projekti čija su ciljna grupa deca i mladi, kako bi se i oni uključili u kulturni život grada.

"Podržali smo projekte koji su usklađeni sa opštim interesom u kulturi, one koji su održivi i okupljaju različite ciljne grupe, što može da omogući dalji kontinuirani razvoj publike u gradu Kragujevcu, po čemu se mi danas i zvanično izdvajamo", zaključio je Bjeletić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи