Pozorišni susreti učenika gimnazija Srbije

Pozorišni susreti učenika gimnazija Srbije, održavaju se 23. put u Kragujevcu, pod sloganom "Kultura ne ujeda".

Nastali na inicijativu učenika Prve kragujevačke Gimnazije, Pozorišni susreti  okupili su više od 300 đaka, članova dramsih sekcija iz cele Srbije.

U konkurenciji od 60, za ovogodišnje takmičenje izabrano je 14 predstava, različitih žanrova, epoha dosta je i autorskih tekstova i adaptacija poznatih dela.

Gimnazijalci iz Kosovske Mitrovice, kažu da su predstavu "Ujež", Branisva Nušića, spremali više meseci. Cilj im je da se uz druženje i uponavanje grada, što bolje predstave na susretima, jer bi mnogi od njih želeli da se i profesionalno bave glumom.

Njihovi domaćini, učenički parlament Prve kragujevačke gimnazije i organizacija "Sopče " ne kriju zadovoljstvo što je manifestacija najmosovnija do sada. Nastoje da svake godine, susreti budu što kvalitetniji i da se na jednom mestu vidi, kako glume učenici iz cele Srbije, kaže Đurđa Svetozarović.

Lena Rašević dodaje da se posle svake predstave, organizuju okrgli stolovi, gde svi zajedno, komtarišu odigrane komade.

Pozorišni susreti učenika Gimnazija, u zvaničnom su kalendaru događaja Ministarstva prosvete.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво