Dan opštine Gornji Milanovac

Svečanom sednicom na kojoj su dodeljena opštinska priznanja najzaslužnijim građanima i predstavnicima ustanova i preduzeća, Gornji Milanovac je obeležio Dan opštine i 204. godine podizanja Drugog srpskog ustanka u Takovu.

U znaku jubileja 160 godina imena grada Gornji Milanovac slavi prošlost i investira u budućnost. Žitelji rudničko takovskog kraja kažu uglavnom dele sudbinu drugih srpskih gradova.

Sledeći tradiciju uspešnih zanatlija i privrednika Gornji Milanovac danas se svrstava među veće izvoznike. U lokalnoj samoupravi ističu da se dosta radi na uređenju opštine i poboljšanju kvaliteta života građana, te da je u gradu pod Rudnikom dosta gradilišta.

"U prethodnih nekoliko godina opredeljenje lokalne samouprave je upravo i kljucno na izgradnji putne infrastrukture kao i školskih objekata, predškolskih objekata i objekata na seoskom području", kaže Jadranka Dostanić, zamenica predsednika Opštine Gornji Milanovac.

Posredstvom Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima u Gornjem Milanovcu je urađeno dosta projekata. U planu je da se za rekonstrukciju osnovne škole uloži više od dva miliona evra, isto toliko u vodosnabdevanje, pre svega varošice Rudnik. Za kompletnu rekonstrukciju i opremanje bolnice biće izdvojeno preko deset miliona evra.

"Ovde radimo baš onako kako smo zamislili da radimo u celoj zemlji, a to je da podjednako vodimo račina koliko o najmanjim seoskim ambulantama toliko i o najvećim i najznačajnijim objektima u prosveti i u zdravstvu i upravo takvu mustru prati i opština Gornji Milanovac i projekti koje opština Gornji Milanovac uz podršku kancelarije realizuje", navodi Marko Blagojević iz Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima.

U Gornjem Milanovcu kažu i da je važna briga o uslovima života i na seoskom području, pa je u prošloj godini asfaltirano 19 nekategorisanih puteva koje su finansirali zajedno sa građanima.

broj komentara 0 pošalji komentar