Niš će biti pametan grad

Niš će biti među prvim pametnim gradovima u Srbiji predviđeno je projektom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija. Memorandum o saradnji sa vodećim kineskim kompanijama za realizaciju ovog projekta biće potpisan u Kini.

Prvi pametni gradovi u Srbiji biće Beograd, Novi Sad i Niš - to je projekat Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija koji podrazumeva uvođenje kompjuterskog funkcionisanja gradskih servisa.

Memorandum o saradnji sa vodećim kineskim kompanijama za realizaciju ovog projekta potpisaće delagacija srpske vlade koja će narednih dana boraviti u Kini.

U srpskoj delegaciji koju predvodi predsednik Vučić na Drugom ekonomskom forumu "Jedan pojas, jedan put" u Kini, biće i gradonačelnik Niša.

"Pre svega to su oblasti koje se odnose na pametnu uličnu rasvetu koja je značajna sa mnogo aspekata bezbednosnih, raznih ušteda koje se mogu učiniti do sistema koji je vezan za rad komunalnih preduzeća - upravljanje, daljinsko učitavanje vodomera. centralnog grejanja do upravljanja saobraćajnom signalizacijom, infrastrukturom, gužvama u gradu", kaže Darko Bulatović, gradonačelnik Niša.

Na Drugom ekonomskom forumu "Jedan pojas, jedan put" prisustvovaće 40 šefova vlada i država.

broj komentara 0 pošalji komentar