Ulica za heroja sa Košara

Na inicijativu Vojske Srbije jedna ulica u Novom Pazaru nosiće ime po - Naseru Vučelju, poginulom heroju sa Košara iz tog grada. U bici na Košarama život je izgubilo 108 vojnika, a veliki broj je teško povređen.


Vojnik Naser Vučelj poginuo je na Košarama 19. aprila 1999. godine. Bio je pripadnik Prve čete Drugog bataljona 125 motorizovasne brigade.

 

"Imao je želju da odsluži vojsku. Otac mu je bio u Nemačkoj, u inostranstvu. Ljudi su mu govorili: "Hoće da se zarati, beži, nemoj da ideš u vojsku". Odgovarao je da neće da beži, hoće da odsluži svoje", kaže Sabrija Vučelj, Naserova Majka.

Zajedno sa najužim članovima porodice delegacija Vojske Srbije danas je još jednom odala počast poginulom vojniku.

"Vojska nas često zove i pita za sve u mojoj familiji. Čujemo se i sa drugovima iz Lazarevca, Kruševca, sve odakle su bili momci, i dolaze u Novi Pazar", kaže Alija Vučelj, Naserov otac.

Nasera neće zaboraviti ni njegovi drugovi, komšije i prijatelji.

Ivica Janković, Naserov drug kaže da je prošlo 20 godina: "Znali smo se tu, družili smo se smo kao porodica." 

"Da se ne zaboravi, da se daju imena ulica, da se obeležavaju ti spomenici i to da današnja omladina vidi da se branila država i da će se uvek braniti", kaže komšija Džemil Aljović.

Inicijativa Vojske Srbije da jedna ulica u Novom Pazaru nosi ime Nasera Vučelja pokrenuta je u trenutku obeležavanja godišnjice pogibije vojnika na Košarama.

"Ovo je prilika i da istaknem i da se zahvalim na velikoj pomoći Vojske prilikom otklanjanja štete u elementarnim nepogodama, vanrednim situacijama i drugim nesrećama gde je Vojska Srbije u gradu Novom Pazaru zaista pokazala da je to naša vojska", kaže Hajrudin Hajrović, predstavnik Grada Novog Pazara. "Siguran sam da će i ovu inicijativu na najskoriji način rešiti na zadavoljstvo svih građana Grada Novog Pazara i Republike Srbije." 

Očekuje se da će komletna procedura imenovanja ulice Nasera Vučelja biti završena do septembra.

 

broj komentara 1 pošalji komentar
(petak, 19. apr 2019, 21:15) - Воронцов [neregistrovani]

Улица са именом патриоте

Тако треба да би се знало да су постојали људи који су се жртвовали за отаџбину.