Pecin memorijal okupio tenisere u Pančevu

Masters turnir u Monte Karlu ulazi u završnicu i za trofej će se boriti i naši teniseri Novak Đoković i Dušan Lajović. I oni su nekada igrali na „Pecinom memorijalu" u Pančevu, koji se završava ovog vikenda, a na kojem učestvuju najbolji mladi teniseri iz regiona.

Na 30.memorijalnom turniru „Pecin memorijal" za tensiere do 16 godina učestvuje 160 tenisera iz 13 država. Kod dečaka prvi nosilac Dimitrij Popov iz Bugarske izgubio je već u trećem kolu od Italijana Nikole Desija, dok kod devojčica za ulogu favorita opravdava Ruskinja Jaroslava Bartašević.

 

"Prvi put sam u Srbiji, sve je lepo i dobro organizovano. Turnir je izuzetno jak, ima dobrih igrača, ali očekujem finale", kaže Jaroslava Bartašević, teniserka ioz Rusije.

Petar Belošević, teniser iz Srbije kaže da je zadovoljan svojim rezultatima do sad: "Prva dva kola igrao sam jako dobro".

"Nadam se da ću igrati sve duže i duže i da ću biti sve bolja i bolja", kaže Lola Radivojević, teniserka iz Srbije.

Naši mladi teniseri vole da igraju ovakve turnire, jer imaju priliku da u svojoj zemlji osvajaju poene koji su im veoma važni za rang listu, a ovo im je i pravi test za borbe koje im tek prestoje na međunarodnoj sceni.

"Miladinović, Lajović, Krajinović, a da ne pričam o Troickom i Đokoviću koji su prošli kroz Pančevo, osvajali su Pecin memorijal, a kasnije i ITF koji imamo u nastavku sezone. Svako ko je nešto napravio u tenisu iz Srbije morao je da igra ove turnire i da pokaže znanje na ovim turnirima", kaže Mladen Vuković, direktor turnira „Pecin memorijal".

Turnir se završava u nedelju finalnim mečevima u muškoj i ženskoj konkurenciji, a ko osvoji pobednički pehar može početi da razmišlja i o profesionalnoj karijeri.

broj komentara 0 pošalji komentar