Beba koju je majka ostavila u taksiju ide u Švajcarsku

Bebu koju je pre mesec dana majka ostavila u taksiju u Vrnjačkoj Banji, danas su iz kraljevačkog porodilišta preuzela oba roditelja u prisustvu radnika Centra za socijalni rad.

"Doktorka ova ludica uopšte ne trepće, pa pogledajte vi.. Sve vreme tako okicama posmatra svet oko sebe", čuje se na odeljenju kraljevačke neonatologije.

Mesec dana njen svet bili su lekari i sestre kraljevačke neonatologije koje je upoznala kada je imala tek dva dana.

"Snalazimo se i mi s njom i ona s nama. Naravno da se vezujete, i drago nam je i srećni smo što je dobro, što je dobrog opšteg stanja zdravlja, tako da nam znači puno,eto, da je ispreatimo tako", kaže dr Sunčica Babić, neonatolog Opšte bolnice Kraljevo.

Već sada žale što više neće slušati prepoznaljiv plač Vesne ,kako su joj u bolnici dali ime.

"Vesni smo bili sve što treba da se bude, a to je i majka i negovateljica i sestra. Mi smo čak u ovom malom prostoru jednu sobu njoj podredredili", navodi Slobodanka Bunjak, glavna sestra Odeljenja neonatologije Opšte bolnice Kraljevo.

Prijali su joj pažnja i komfor. U kraljevačkom porodilištu je napredovala ceo kilogram.

"Pokloni mi jedan osmeh, hajde da vide oni da ti znaš da se smeješ. Hajde draga...", kaže bebi sestra Slobodanka Bunjak.

Roditelji bebe odbili su razgovor sa novinarima. Radnici centra za socijalni rad iz Trstenika rekli su da će porodica živeti u Švajcarskoj i da će biti pod pojačanim nadzorom tamnošnjih socijalnih službi.

broj komentara 0 pošalji komentar