Neobični pančevački šeširi

Pančevka Snežana Ušljebrka je pre 7 godina otvorila samostalnu zanatsku radionicu i posvetila se poslu koji voli, izradi kapa i šešira. Iako joj nije lako da osvoji tržište i zaradi dovoljno, uživa da pravi originalne i kreativne odevne predmete, pa zato i planira proširenje proizvodnje.

Započeti sopstveni biznis i ostati u njemu nije lako, a ono što Pančevku Snežanu Ušljebrku podstiče i motiviše u tome je ljubav prema dizajniranju, krojenju i izradi kapa i šešira. Osnove zanata je naučila u krznarskoj radionici u kojoj je radila.

"Detalji su uglavnom ručno pravljeni. Popularne su mašnice, trakice, cvetići, neobični dugmići. Trudim se da sve to bude drugačije", kaže Snežana Ušljebrka.

Sarađuje sa nekoliko butika u Pančevu i Beogradu, a ide i po sajmovima. Mnogo joj je značila finansijska pomoć koju je dobila preko konkursa Gradske uprave Pančeva, ali i obuka u oblasti marketinga.

"Dobila sam grant 250 hiljada i uložila u materijale, nameštaj, mašinu, profesionalnu peglu. To mi je mnogo olakšalo i ubrzalo rad", navodi Snežana Ušljebrka.

Snežana ima želju da proširi proizvodnju i zaposli još nekog radnika. Dok to ne ostvari, u poslu joj pomaže buduća snaja, koja polako uči zanat.

"Počela sam da nosim šešire otkad radim sa njom. Beretke, letnje šešire, to mi ona pravi ", kaže Jovanka Božić.

Jednoga dana, Snežana bi želela da otvori svoj butik. Kaže, za sada još nije vreme za to, ima još da radi i usavršava se. A koliko je kreativna i dobra u svom poslu govore i fotografije neobičnih šešira koje je radila za potrebe karnevala i jedne dečije predstave.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи