Kuda sa psima lutalicama u Merošini

Izgradnja prihvatilišta za pse u Lepaji kod Merošine uznemirila je meštane, koji negoduju zbog laveža dvadeset pasa i neprijatnog mirisa koji se širi selom. U opštini Merošina RTS-u je potvrđeno da je azil izgrađen bez ijedne dozvole, i da je naloženo njegovo uklanjanje, ali da životinje pre toga moraju biti zbrinute.

Dvadesetak pasa im je ispod samog prozora žali se Slaviša Stojanović: "Čim izađemo u dvorište laju i udaraju u ogradu, a zbog smrada, iako je proleće, ne možemo da otvorimo prozor."

"Imam drugu kuću u selu, pa moram da bežim odavde, jer ovde nema uslova za život", kaže Stojanović, "ali neki ljudi nemaju gde, pa moraju da trpe."

Uznemireni su i ostali meštani, koji kažu da je ovo verovatno jedinstven slučaj prihvatilišta u centru sela, zbog čega očekuju hitnu reakciju nadležnih institucija.

Protiv izgradnje azila, potpisalo se više od stotinu meštana, ističe Aleksandar Ivković, predsednik MZ Lepaja, ali su i pored toga, pre dvadesetak dana, psi dovedeni.

Vlasnica azila u Lepaji Tamara Zlatanović nema razumevanja za reakciju svojih komšija, tvrdeći da je proces registracije azila u toku i da joj je interes životinja na prvom mestu:

"Prihvatilište može da bude u naseljenom mestu, samo je potrebno vizuelno i zvučno ga izolovati."

"Tamara nema nijednu dozvolu za rad", naglašava Saša Jovanović, predsednik Opštine Merošina. "Građevinski inspektor je naložio da se ukloni objekat, mora da se ispoštuje procedura, da se psi smeste, udome."

U Opštini kažu da im je potrebno prihvatilište, ali ne u naseljenom mestu. 

"Mi smo našli već dve-tri lokacije", kaže Jovanović. "Dotična treba u ponedeljak da dođe, da pogledamo, da vidimo šta ima i ona da ponudi, šta možemo mi da ponudimo i nadam se vrlo, vrlo skorom rešenju."

Dok se to ne desi, Tamara očekuje uzdržanost meštana, kako i ostali psi ne bi doživeli sudbinu tri, koje je, kako tvrdi, pre nekoliko dana zatekla mrtve, sumnjajući da su otrovani o čemu je obavestila policiju i Tužilaštvo, koje je naložilo obdukciju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи