Srpske bajkerke preuzele međunarodnu moto-štafetu

Međunarodna ženska moto-štafeta, kojom učesnice skreću pažnju na važnost preventivnih pregleda u borbi protiv raka, danas prolazi Srbijom. Bajkerke su štafetu preuzele od koleginica iz Makedonije na graničnom prelazu Preševo.

Roze marame oko ruke, simbol borbe protiv raka. Pored humane poruke, šalju i poruku o bezbednosti u saobraćaju, značaju poštovanja pravila, ograničenja brzine i zaštitne opreme.

"Naš cilj, mi smo ga i promovisale i prihvatile su ga druge žene u svetu, da se ova vožnja posveti ženama koje boluju od raka i koje se bore protiv raka, da skrenemo pažnju na važnost prevencije", kaže Silvana Novaković iz Banatskog Novog Sela.

"Prvenstveno oprema, kacige, to je ono što je najbitnije, bezbednost je najvažnija od svega", navodi Svetlana Tokić, iz Valjeva.

Štafeta je krenula 27. februara iz Škotske, a Kolet Eleg iz Australije je sa njom od početka. Dobije saputnice u svakoj zemlji, neke ostaju uz nju i štafetu na putovanju kroz dve-tri zemlje, neke i duže.

"Vozim 37 dana, i ovo mi je šesnaesta zemlja", rekla je Kolet. "Planiram da završim februara sledeće godine, svuda nas ljudi lepo dočekuju, ljubazni su, i uslovi za vožnju su dobri."

"Holanđanka sam, živim u Srbiji, u Novim Banovcima", predstavila se Josa Ngerding. "I ja sam uvek htela da vozim preko celog Balkana, i ova štafeta mi je dala motivacija za to."

Na svom putu obilaze i znamenitosti, u Srbiji obilaze Niš, Beograd, sutra i Vojvodinu, a na graničnom prelazu Horgoš štafetu će predati Mađaricama.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара