U Titelu se gradi novi rezerovar za vodu

U Titelu je počela gradnja rezervoara za vodu koji će poboljšati snabdevanje stanovnika ovog naselja, ali i susednih sela Loka i Gardinovaca. Novi rezervoar će obezbediti pet puta veći kapacitet vode čime će se sprečiti pad pritiska i manjak vode tokom leta.

Titel se deli na Gornji i Donji, a ulice naselja se protežu kroz ravnicu i preko kosina Titelskog brega. Vodovodna mreža prati linije reljefa, pa je skoro redovna pojava da Gornji Titel leti ostaje bez vode. Dragan Kalkan iz komunalnog preduzeća kaže da tada moraju iz cisterni da snabdevaju meštane vodom.

"Vozimo je u deo Titela koji je bez vode. Izmeštamo tu cisternu dnevno četiri - pet puta, točimo je", kaže Dragan Kalkan, iz Titela.

Plan je da se cisterne izbegnu već ovog leta, jer je u toku gradnja rezervoara, kojim će se obezbediti veća količina vode.

„To je kapacitet povećan sa pređašnjih 50 na 250 kubika, s tim što ovaj AB rezervoar ima dve komore", objašnjava Ljubo Panić, direktor JKP "Komunalac".

Vrednost radova na rezervoaru je 10 miliona dinara, finansiraju ga opština i pokrajina, a ovo je samo deo radova na poboljšanju kvaliteta vode koji je širom Vojvodine problem.

"Potom dolazi nam druga faza u kojoj ćemo graditi fabriku vode, odnosno prečistač vode u čijem sklopu projekta je urađena su još dva projekta za kopanje dva nova bunara. Znači prerađivanjem vode, odnosno prečišćavanjem dobićemo kvalitetu, ostranićemo mangan, željezo I sve one supstance koje kvare vodu da ne bude fizičko-hemijski ispravna", navodi Dragan Božić, predsednik opštine Titel.

Da bi se sprečila nekontrolisana potrošnja vode iz mreže za navodnjavanje njiva, opština Titel nudi subvencije za kopanje bunara za tehničku vodu, ali trenutno je mala zainteresovanost poljoprivrednika za tu investiciju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи