Više reda u vranjskim pešačkim zonama

Vranjsko Javno preduzeće Urbanizam i izgradnja grada, donelo je odluku o pooštravanju kontrole i kažnjavanju vozača u pešačkim zonama. Dve su pešačke zone u Vranju, u jednoj je glavno šetalište, a u drugoj su, uglavnom, kafići.

U pešačku zonu, uz dozvolu, mogu da ulaze samo dostavna vozila u terminima: od 5 do 8, i od 16 do 17 časova. Godišnja pretplata je 4 hiljade dinara i nju su do sada pribavila samo tri pravna lica. Dnevni ulaz vozila u pešačku zonu košta 100 dinara.

„ I mimo tih termina, videli smo vozila da prolaze kroz pešačku zonu, to je sramota, ne može da se prođe, a ovde ima puno dece i starijih koji šetaju", najčešći su komentari vranjanaca. 

 

S druge strane oni koji u pešačkim zonama imaju prodavnice i lokale kažu da je to jedini način da dopreme robu i da zbog kašnjenja dostavljača ponekad ne mogu da poštuju predviđene termine.

"Nadležne inspekcijske službe će nakon obeležavanja vertikalne i horizontalne signalizacije u pešačkim zonama, početi sa kažnjavanjem nesavesnih vozača. Ono što radimo nije da bi ubirali prihode, već da bi obezbedili bezbednost naših sugrađana", kaže Branimir Stojančić, v.d. direktora JP Urbanizam i izgradnja grada.

 

Nadležni najavljuju novčane kazne za one koji ne poštuju odluku o vremenu ulaska u pešačke zone. Biće sankcionisani i oni koji oštete infrastukturu - kocku, ploče, klupe, žardinjere, kante. Komunalna i saobraćajna policija će kontrolisati ove zone, uz nadležne iz Javnog preduzeća Urbanizam i izgradnja Vranja.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи