Izložba u Nišu za pomoć bolesnoj deci

Nišlije su imale priliku da posete izožbu rukotvorina sa ruskim motivima u Domu Vojske. Ljubitelji ruske kulture i tradicije mogli su da kupe ono što im se dopada i na taj način pomognu bolesnoj deci.

Iz dalekog Belgoroda, napravljeni sa puno pažnje suveniri sa ruskim motivima. U Niš su ih doneli ruski studenti .

Rusija i Srbija su kao dva brata, imaju dosta zajedničkih stvari. Planiram ovde da upišem master studije", priča Rosislav Džaparov, student iz Rusije.

 

Sa željom da se dve umnogome bliske kulture još više približe organiyovana je i prodajna izložba a prikupljen novac namenjen je deci oboleloj od raka.

„Svakako da je taj finansijski momenat bitan jer se tokom lečenja troškovi porodice znatno povećavaju, ali je mnogo bitno i to što znamo da je neko tu pored nas i da nam stalno pruža podršku", kaže Maja Krstić, NURDOR.

 

„ U našem udruženju se saznalo za akciju i odlučili smo da se pridružimo. Mislim da je jedan dobar cilj da pomognemo pre svega deci koja su bolesna", objašnjava Nemanja Laketić, Inicijativa za komunikaciju i saradnju IKS.

Slična akcija organizovana je i prošle godine kada je prikupljeno više od 80 hiljada dinara. Ove godine iznos daleko manji - a pred NURDOROM je još jedan veliki zadatak - izgradnja još jedne roditeljske kuće u Beogradu.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи