Građevinski radovi u Kruševcu

Na teritoriji Grada Kruševca građevinska sezona je u jeku. Privode se kraju prošlogodišnji radovi na putnoj infrastrukturi i počinju novi.

Istočni prilazi Kruševcu, u završnoj su fazi rekonstrukcije. Sa 118.000.000 dinara "Putevi Srbije" finansirali su radove na zaobilaznici, kružnom toku kod Parunovačkog mosta i Vidovdanskoj ulici, kao i u Balkanskoj gde se uređuju ivičnjaci i trotoari.

Građani su uglavnom zadovoljni: "Kružni tokovi mnogo oplakšavaju. Mnogo je bezbednije i sigurnije."

"Greška je što su započeli na više mesta nego što su mogli da ispune. I onda su malo napravili u saobraćaju kolaps."

Od petsto miliona dinara, koliko će Putevi Srbije ove godine izdvojiti za saobraćajnu infrastrukturu u Kruševcu, osamdeset je opredeljeno za rekonstrukciju Trga Kosturnica - projekat novog gradskog centra.

"U okviru koga je izgradnja dva nova kružna toka. Kod tzv. Ringa, raskrsnica Dositejeve ulice i i Ćirila i Metodija, i drugi kružni tok na raskrsnici Hajduk Veljkove i Nikole Tesle, kod Konaka, sa potpunom rekonstrukcijom Trga Kosturnice i realizacije plana koji se očekuje sledeće godine, postavka novog spomenika despotu Stefanu Lazareviću", objašnjava Vesna Lazarević, zamenica gradonačelnice Kruševca

Istovremeno, na Trgu će se raditi i pešačke staze, zelene površine, ali i rekonstrukcija komunalne infrastrukture za šta je iz gradskog budžeta izdvojeno dvadeset miliona dinara. Nastavljaju se radovi i na seoskom području.

"Završili smo izgradnju puta u Nauparu. Dat je nalog da se izgradi put u Sušici ka groblju. Imamo rekonstrukciju puta u Sebečevcu u delu klizišta i na mnogim drugim lokacijama", navodi Lazarevićeva.

Sredstvima iz državnog i gradskog budžeta u Kruševcu je od početka godine izgradjeno deset kilometara puteva.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи