Inovativna nastava u lozničkoj školi

U lozničkoj Osnovnoj školi "Vuk Karadžić" pokušavaju da kod dece podstakne logičko razmišljanje primenjujući nove pristupe nastavi. Ove školske godine učenici od prvog do osmog razreda kroz više nastavnih predmeta obrađuju temu životinja.

Đaci prvaci u Osnovnoj školi "Vuk Karadžić" na nastavu dolaze maskirani kao mace, kuce, ali i lavovi. Učeći o životinjama, kažu, naučili su puno toga.

Inovativan način nastave, kod đaka je, kažu nastavnici, podstakao znatiželju i kreativnost. Samoinicijativno su organizovali različite aktivnosti, od terenskih istraživanja do radionica.

"Ovaj vid nastave je jako zanimljiv zato što smo mi u ovoj nastavi faktički samo voditelji, a deca su ta koja su glavna u ovoj nastavi. Oni su veoma lako preuzeli odgovornost na sebe, oni su delegirali međusobno te zadatke, bacili su se na to terensko istraživanje što im je bilo jako zanimljivo, išli su anketirali su ljude na ulici", kaže Sanja Simić de Graf, nastavnica engleskog jezika.

Tako su naprimer od zeca napravljenog od krugova i trouglova naučili su da izračunaju njihovu površinu. Znanje stečeno na ovakav način, nastavnici tvrde, večno ostaje u pamćenju, i u praksi će đaci lakše moći da ga primene.

"Projektnu nastavu smo pokrenuli na inicijativu nastavnika iz više nastavnih predmeta. Do sada se pokazalo da su učenici dosta zainteresovani za takvu vrstu nastave što se nadam da će biti i dalje i biće bolji rezultati što se tiče njihovoh postignuća", navodi Dobro Andrić, direktor OŠ "Vuk Karadžić".

Osnovna škola "Vuk Karadžić" za inovativan način nastave dobila je brojne pohvale, a njihovo najveće priznanje, tvrde, biće znanje koje njihovi učenici ponesu sa sobom.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи