Ćuprija: Gradska uprava u zdanju Modne kuće „22. decembar”

U Ćupriji je potpisan ugovor sa Republičkom agencijom za imovinu kojim je zgrada Modne kuće „22. decembar”, u centru grada, postala javna svojina lokalne samouprave. Iz Opštine najavljuju da će u toj zgradi biti Gradska kuća.

Trospratnog objekta nekadašnje modne kuće „22. decembar”, u strogom centru grada, Ćupričani se rado sećaju. Nekada je ovo bila jedna od 120 modnih kuća u Srbiji gde se prodavala vrhunska konfekcija.

„Baš u toj robnoj kući molio sam roditelje da mi kupe jednu lepu knjigu - ‘Dolinu jorgovana’ koja je imala lepe ilustracije”, seća se naš sagovornik. „To je jedan od događaja po kome pamtim ‘22. decembar’.”

Bio je to lep objekat za Ćupriju u ono vreme, kažu građani.

Do postavljanja panoa kojim su zamenjeni polomljeni izlozi zgrada modne kuće bila je mesto za odlaganje smeća. Više od decenije korisnik objekta je zbog nerešenog vlasništva bila Poreska uprava Ministarstva finansija.

„Ovo je treći put da dolazimo u Opštinu Ćuprija ovako lepim povodom”, podseća Jovan Vorkapić, direktor Republičke agencije za imovinu. „To je bilo kada smo prenosili atletski stadion koji se sada gradi ponovo u atletski centar Srbije, a pre toga smo preneli 14 hektara zemljišta za potrebe industrijske zone.”

Republička direkcija za imovinu zgradu procenjenu na milion evra ustupila je Opštini Ćuprija.

„U planskom dokumentu tu je predviđena zgrada za potrebe Opštine Ćuprija, bilo je potrebno samo da prebacimo sa države na lokalnu samoupravu”, ističe predsednik Opštine Ninoslav Erić. „Napravićemo gradsku kuću koja će da bude dostojna.”

Zgrada je delimično oštećena i u bombardovanju Ćuprije 1999. godine, te Opština mora da u njeno renoviranje uloži značajna sredstva. Budžetom za ovu godinu planirana je projektno- tehnička dokumentacija, pa se u Opštini nadaju da će radovi na objektu početi do kraja godine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара