Ćuprija: Gradska uprava u zdanju Modne kuće „22. decembar”

U Ćupriji je potpisan ugovor sa Republičkom agencijom za imovinu kojim je zgrada Modne kuće „22. decembar”, u centru grada, postala javna svojina lokalne samouprave. Iz Opštine najavljuju da će u toj zgradi biti Gradska kuća.

Trospratnog objekta nekadašnje modne kuće „22. decembar”, u strogom centru grada, Ćupričani se rado sećaju. Nekada je ovo bila jedna od 120 modnih kuća u Srbiji gde se prodavala vrhunska konfekcija.

„Baš u toj robnoj kući molio sam roditelje da mi kupe jednu lepu knjigu - ‘Dolinu jorgovana’ koja je imala lepe ilustracije”, seća se naš sagovornik. „To je jedan od događaja po kome pamtim ‘22. decembar’.”

Bio je to lep objekat za Ćupriju u ono vreme, kažu građani.

Do postavljanja panoa kojim su zamenjeni polomljeni izlozi zgrada modne kuće bila je mesto za odlaganje smeća. Više od decenije korisnik objekta je zbog nerešenog vlasništva bila Poreska uprava Ministarstva finansija.

„Ovo je treći put da dolazimo u Opštinu Ćuprija ovako lepim povodom”, podseća Jovan Vorkapić, direktor Republičke agencije za imovinu. „To je bilo kada smo prenosili atletski stadion koji se sada gradi ponovo u atletski centar Srbije, a pre toga smo preneli 14 hektara zemljišta za potrebe industrijske zone.”

Republička direkcija za imovinu zgradu procenjenu na milion evra ustupila je Opštini Ćuprija.

„U planskom dokumentu tu je predviđena zgrada za potrebe Opštine Ćuprija, bilo je potrebno samo da prebacimo sa države na lokalnu samoupravu”, ističe predsednik Opštine Ninoslav Erić. „Napravićemo gradsku kuću koja će da bude dostojna.”

Zgrada je delimično oštećena i u bombardovanju Ćuprije 1999. godine, te Opština mora da u njeno renoviranje uloži značajna sredstva. Budžetom za ovu godinu planirana je projektno- tehnička dokumentacija, pa se u Opštini nadaju da će radovi na objektu početi do kraja godine.

broj komentara 0 pošalji komentar