Besplatne stomatološke usluge za Pančevce

Besplatne stomatološke usluge za Pančevce

Stomatološki fakultet u Pančevu radi besplatne preglede, popravke i vađenje zuba, što je za studente odlična praksa, a građanima znači jer mogu da uštede.

Iako svi znaju koliko je važno oralno zdravlje, ne idu uvek redovno na preglede. Ponekad su problem i finansije, a Pančevci imaju priliku da uštede ako koriste usluge Stomatološkog fakulteta. Studenti treba da imaju što više prakse, zato pozivaju građane da dođu na besplatne intervencije.

Zuzana Črijepo, pacijent, kaže: „Za penzionere i za sve nas to puno znači, za budžet. Kod privatnika daješ nekoliko hiljada, a ovde odradiš isto tako kvalitetno, jer je sve pod nadzorom profesora, a i studenti se trude da odrade to što bolje."


Pregledi se zakazuju, a svaki student ima svoje pacijente i mesto za rad.
Gabrijela Ilić, student, kaže: "Mnogo znači. Pored toga što učimo da vadimo i popravljamo zube, učimo i kako da razgovaramo sa pacijentima, kako da ih opustimo."


Rada Perišić, glavna sestra, kaže: „Studentima mnogo znači da imaju što više pacijenata kako bi izašli na ispit, a pacijentima jer mogu vađenje, popravku i čišćenje kamenca da urade besplatno, što nigde drugde nema."
Akciju besplatnog vađenja zuba Stomatološki fakultet organizuje svakog proleća, ali i druge usluge se ne plaćaju, i to tokom cele godine. Plaća se samo materijal za rad.


Vojo Kolar, dekan fakulteta, kaže: „Prevencija, prvi pregled i lečenje pacijenata se sprovode tokom cele godine na studentskim vežbama i besplatne su."
Na fakultetu se bave i naučno-istraživačkim radom, a uskoro ih očekuje istraživanje o uticaju životne sredine i zagađenja na oralno zdravlje Pančevaca, što će raditi u saradnji sa privrednim ustanovama.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи