Novak Đoković i njegova Fondacija nagrađeni za humanitarni rad

Najbolji teniser sveta Novak Đoković dobitnik je nagrade za humanitarni rad koju dodeljuje magazin "Diplomasi end komers". Prvi put za tri godine u toj kategoriji nagrađen je pojedinac, a njegova fondacija proglašena je za fondaciju godine. Mnogo više od nagrade su osmesi i sreća brojnih mališana kojima je "Fondacija Novak Đoković" pomogla.

Mališani iz Prnjavora dočekali su još pre nekoliko godina prvog tenisera sveta. U prvom seoskom vrtiću,  zahvaljujući Fondaciji, njih 150 - od jasli do predškolaca. Teniska pravila na turnirima Nole je sa zadovoljstvom zamenio dečjim na njihovom terenu.

„Gde mogu da se prijavim za ovu plesnu grupu jer mi se jako svidela ova vaša tačka”, pitao ih je tada.

Zahvaljujući Fondaciji predškolski dani veseliji su i Jaloviku, najvećem selu vladimiračke opštine. U opremanje i izgradnju „Školice života” uloženo je osam miliona dinara.

Odmah posle poplava 2014. obnovljen je i vrtić „Dečja radost” u Svilajncu, a četrdeset mališana uživalo je na sedmodnevnom kampu.

Da bi deca u gornjemilanovačkom i dragačevskom kraju imala iste uslove obrazovanja, opremljeni su i vrtići u Pranjanima i Kotražu. Nisu zaboravljena ni deca  u hraniteljskim porodicama. Paketići Fondacije za Novu godinu i Božić stigli su u Kragujevac.

Rano obrazovanje put je do uspešnih ljudi, a briga o deci put budućnosti nacije. Osnovana 2007. godine, Fondacija je kroz brojne programe uključila više od hiljadu i po vaspitača i nastavnika, renovirala je i izgradila 43 vrtića i pomogla više od 22.000 dece.

„Deca nas nekako ujedinjavaju i dovode na neka mesta na koja možda kao odrasli nismo očekivali da ćemo da idemo”, ističe Jelena Đoković. „Meni je veliko zadovoljstvo što su se meštani ujedinili i skrenuli pažnju da nisu na kraju sveta, i da nije tako teško doći do njih.”

„Trudim se da uživam u onom što radim, zahvalan sam, blagosloven sam da imam priliku da se bavim sportom koji volim i da budem jako uspešan u njemu i da, s  druge strane, taj uspeh i status koji imam u sportskom svetu iskoristim kao neku vrstu platforme, da širim svest do čega je meni lično, i mojoj supruzi stalo. To je razlog o čemu je ona malopre pričala”, rekao je Novak Đoković. „Trudimo se da delimo koliko god možemo, sve podatke informacije, naš fokus, naše fondacije je usmeren ka Srbiji.”

I zato za dobrodošlicu bilbordi i oduševljenje gde god da stigne. Uz sportsko još veće je humano srce, on je naš ponos, a mi njegova podrška, hvala mu za svu radost, kažu u Prnjavoru i širom Srbije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво