Obuka članova kik boks klubova "Vranje" i "Junior"

U Vranju, pripadnice Nacionalne garde Ohaja pokazale su osnove samoodbrane članovima dva kik-boks kluba, devojkama iz SOS kutka i korisnicama Sigurne kuće. Obuka je organizovana u okviru saradnje nevladinih organizacija i klubova iz Vranja sa Ambasadom Sjedinjenih Država.

Kakav stav zauzeti u slučaju da vas neko iznenada napadne na ulici, kako se odbraniti i bezbedno skloniti od napadača. To su, između ostalog, na kursu samoodbrane devojke iz Vranja mogle da nauče od instruktora iz Nacionalne garde Ohaja.

"Dosta njih je podiglo svoje samopouzdanje, što je vrlo bitno i naučile su da se odbrane od nekih najčešćih vrsta napada", kaže Dejana Stošić, ambasadorka mladih u Srbiji "Žene protiv nasilja".

"Smatram da je ovo važna aktivnost, pre svega za nas žene jer takva je današnjica da nam je to veoma neophodno", navodi Dejana Đorđević, iz SOS kutka za devojke.

Kajla Mički, instruktorka Nacionalne garda Ohaja kaže da veruje da svuda u svetu svako može da se nađe u opasnosti, kako žene tako i muškarci: "Svako ima pravo na samoodbranu i da bude bezbedan".

U sali kik boks klubova u Vranju mogu da treniraju svi zainteresovani za ovaj sport, a i da primene naučeno iz kursa samoodbrane. Ovo je jedna od aktivnosti koja pruža podršku osobama iz ranjivih društvenih grupa. Članovi nacionalne garde Ohaja su i ranije pomagali stanovništvu na jugu Srbije.

"Mislim da je ovo veoma dobra aktivnost koja povećava samopouzdanje kod žena, a istovremeno promoviše dobre odnose između Srbije i Amerike", misli major Deril Skot, ambasada SAD-a u Srbiji

Džon Kapelo, iz organizacije Spirit of America objašnjava: "Širom Srbije realizujemo različite projekte koji se tiču osoba sa posebnim potrebama, starih lica, pomažemo školama i vrtićima, sportskim organizacijama."

Članovi Nacionalne garde Ohaja, Vojske Srbije i kik boks klubova su u novembru zajedničkim snagama, i sredstvima organizacije Spirit of America renovirali salu za trening, uredili spoljašnost i unutrašnjost.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво