U jednom danu skoro trideset požara na otvorenom

Početak proleća i lepo vreme doneli su više posla vatrogascima. Samo u ponedeljak na području Rasinskog okruga gasili su 27 požara. Povređenih nije bilo, ali je pričinjena materijalna šteta. Kazne još nisu izrečene.

Svakodnevno na terenu su ovlašćena službena lica sektora za vanredne situacije i komunalna policija.

"Povećanje ovakve vrste požara u ovom periodu jeste vezana za radove na poljoprivrednim dobrima i uništavanja biljnih ostataka na njivama, uparložene površine. Vrlo često ljudi iz potrebe da sa tog područja te biljne ostatke vrše paljenje, ali time ugrožavaju i svoje živote i živote svojih najbližih , a što je najgore oni u tom trenutku ne mogu da kontrolišu situaciju i vrlo često se dešava da praktično budu i povređeni ili da izgube život na takvim požarima", upozorava Dejan Vasiljković, zamenik komandanta Vatrogasno spasilačkog bataljona Kruševac.

On podseća da je zabranjeno je paljenje vatre na otvorenom prostoru i da, ako dođe do požara prvo treba obavestiti Vatrogasno spasilačku jedinicu na broj 193 i nakon toga će biti upućene ekipa koja će sanirati takav događaj.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи