Zrenjanin: Odbrojavanje do evropskog šampionata

Od 27. juna do 7. jula Srbija i Letonija su domaćini Evropskog prvenstva za košarkašice. Za najveće ovogodišnje takmičenje koje se organizuje u Srbiji gradovi domaćini su Beograd, Niš i Zrenjanin. Na sto dana od početka u tim gradovima, pokrenuti su satovi koji odbrojavaju vreme do početka šampionata.

Košarkašica zrenjaninskog Proletera Sofija Olić jedva čeka Evropsko prvenstvo u svom gradu, jer je to prilika da stekne nova košarkaška znanja od reprezentativki Srbije i njihovih rivalki iz Rusije, Belorusije i Belgije:

„One su sve iskusne, i naravno da ćemo mnogo naučiti od njih i nadamo se da ćemo jednog dana biti kao one.”

Na sto dana do Evropskog prvenstva simbolično je pušten sat koji odbrojava do početka prvenstva. Zrenjanin je zbog ovog takmičenja rekonstruisao Halu sportova i stvorio uslove za dalji razvoj sporta u gradu.

„Postoji veliko razumevanje i podrška razvoju sporta i ovo nije jedino, niti će biti jedino, takmičenje koje će doći u grad Zrenjanin”, ističe Vladimir Batez, pokrajinski sekretar za sport.

U Nišu će igrati Slovenija, Mađarska, Italija i Turska. Domaćini takmičenja to vide kao priliku za omasovljenje ženske košarke.

„Za nas da bude podstrek u tom slislu da mnogo više devojčica uključimo u tu priču”, ističe Zvonimir Stanković, sportski direktor ŽKK Student. „Jer suština svih priča je da se u sport uključi što više dece.”

Sem Zrenjanin i Niša, koji će biti domaćini grupne faze, dan košarke je organizovan i u Beogradu, koji je domaćin finalnog dela prvenstva.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво