Ni godinu i po dana od početka radova, sanacija korita Kolubare nije završena

Prošlo je godinu i po dana od početka radova na sanaciji i uređenju korita Kolubare kroz Valjevo. Posao je trebalo da bude završen krajem aprila, ali će rokovi biti pomereni zbog vremenskih uslova.

Čim vremenski uslovi dozvole, ožive gradilišta u koritu Kolubare. Ipak, radnih dana nije bilo dovoljno da bi se posao završio do 30. aprila, kada je bio prvobitni rok. Urađeno je oko 70 odsto projekta.

„Zbog povećanog broja radova rok je produžen za sada do 15. jula 2019. godine. Od šest deonica koje smo imali u ovom projektu, što je bilo za izgradnju, što je bilo za rekonstrukciju, završene su četiri deonice”, kaže Željko Marković, rukovodilac nadzora.

Trenutni vremenski uslovi pogoduju inteziviranje radova. Radnici valjevske "Erozije", počeli su i sanaciju delova korita Kolubare, u užem centru Valjeva.

„Protekla ziima bila je malo nezgodnija za rad tako da smo izgubili neke dane ,tako da sad se trudimo da nadoknadimo. Najteža i najzahtevnija je deonica jedan u dužini od kilometar koja je u završnoj fazi i ona će biti gotova u narednih mesec dana. Što se tiče ove deonice kroz sam centar grada, ovaj i ona će biti gotova u naredna dva meseca”, kaže Đorđe Malešević iz preduzece „Erozija”.

U okviru ovog projekta uređeno je i ušće reka Obnice i Jablanice. Saniraće se oko kilometar i trista metara korita. Uradiće se još kilometar korita ove reke i novi most kod KPZ Valjevo. Sve iz kredita Svetske banke od 300 miliona dinara.

„To znači da ova druga deonica treba biti završena do kraja godine. A prva još uvek nije definisan krajnji rok, ovde gde stojimo, ali i to će verovatno biti kraj ove godine”, kaže Žarko Kovač, član Gradskog veća u Valjevu.

Kada projekat, vredan oko tri miliona evra, obezbeđenih iz evropskih fondova, bude završen ove godine, Valjevo će imati oko pet kilometara kompletno saniranog i regulisanog korita Kolubare kroz sam grad.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво