Pirot: Ovacije za Hasanaginicu

Predstava „Hasanaginica", prva je ovogodišnja premijera Pirotskog narodnog pozorišta. Drama je rađena po tekstu Ljubomira Simovića, u režiji Andreja Cvetanovskog.

Desetominutni aplauz, nakon poslednje scene u predstavi „Hasanaginica", bila su dodatna krila, najmanjem profesionalnom ansamblu u Srbiji. Posle dugo vremena na sceni pirotskog Narodnog pozorišta, odigran je klasičan dramski tekst. Za glumce izazov i čast.

 

"Bio je ogroman zadatak ispred mene. Mislim da sam ga delom savladala, većim delom. Bilo je divno raditi sa ovakvim rediteljem i naravno sa mojim kolegama iz pozorišta", kaže glumica Danica Stanković.

"Bilo je strašno teško, jer treba prikazati jednog okorelog negativca, koga, ipak, na kraju u tom nekom finišu, ja se nadam ljudi razumeju", navodi glumac Milan Nakov.

Mladi makedonski reditelj Andrej Cvetanovski, modernizovao je vanvremensku baladu, uspevajući da na sceni smesti okrutnu epohu za život žene i poruči da se i danas vuku repovi te epohe.

"Zajedno smo radili predstavu i onda kad svi hoćemo, kad svi uđemo u jednu priču, sa jednim ciljem, onda ne može da izađe loše. I ja mislim, da ovaj ansambl ima mnogo potencijala", kaže reditelj Andrej Cvetanovski.

Predstava „Hasanaginica" biće pirotski adut za festival „Joakim Vujić".

"Ovo i jeste za „Joakima" i za neke druge festivale", potvrđuje Gradimir Filipović, direktor Narodnog pozorišta Pirot. I dodaje: "Ali da ne kažem da je to manje bitno, lično mi je drago i večeras ste videli, kako je to naša publika odgledala. Mislim da je ovo jedna odlična predstava".

Trebalo je mnogo vremena, da glumci u ovdašnjoj varoši budu tema. Pozorište i život se, uglavnom prepliću, zato se valjda traži karta više za prvu reprizu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво