Trening centar u srednjoj školi u Kragujevcu

Otvaranjem CNC trening centra, Srednja stručna škola u Kragujevcu obeležava 165 godina od osnivanja. Kada završe obuku u školskoj radionici, đaci će moći da se zaposle u lokalnim kompanijama.

U opremanje Centra Nemačka razvojna agencija, gradska uprava, Vlada Srbije i šest kompanija uložili su 200 hiljada evra.

Škola već pet godina primenjuje principe dualnog obrazovanja, a 50-oro mladih ljudi koji prođu obuku u kolskoj radionici, dobiće priliku da se zaposle u lokalnim kompanijama.

"Prostor za ponos u kojem će pored naših učenika da se edukuju i nezaposleni da povećaju svoju šansu za posao, a naravno i zaposleni u kompanijama koji planiraju da rade na ovoj savremenim tehnologijama", kaže Siniša Kojić direktor,Srednja stručna škola Kragujevac.

"Mislimo da učenici u ovakvoj školi dobijaju kvalitetno obrazovanje koje je potreba privrede i da će učenici kada završe ovu školu moći da se uključe u područje rada", smatra Aleksandar Pajić savetnik u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво