Ribnica: Renovira se Dom kulture i gradi nova škola

Rekonstrukcija Doma kuluture u Ribnici kod Kraljeva privodi se kraju. Ipak, na organizovanje kulturnih i umetničkih programa građani će sačekati dok se ne izgradi nova škola, jer će se u prostorijama renoviranog Doma privremeno održavati nastava za učenike OŠ „Sveti Sava”.

Po završetku radova, skele, alat i majstore zameniće školske klupe i dečja galama. Planirano je da osnovcima bude organizovana nastava u ovim prostorijama, dok bude trajala izgradnja nove škole.

„Još ostaje da se postavi stolarija,i da se završi ovaj deo moleraja. Što se tiče poslovnog prostora to neće biti naplaćivano, to će biti dato u zakup bez nadoknade”, kaže Marko Stanković, predsednik Saveta MZ Ribnica.

Za nastavu su obezbeđene prostorije ukupne površine 320 kvadratnih metara i fiskulturna sala. Novoj školi se raduju učenici, mada ima onih koji će osnovno obrazovanje završiti u školskom objektu koji je kao privremeno rešenje izgrađen pre 55 godina.

U školi prave planove za preseljenje, ali u skladu sa potrebama oko 650 učenika,koliko ih pohađa nastavu.

„Najverovatnije da ćemo za vreme letnjeg raspusta raditi prebacivanje nameštaja opreme,to će biti kada budemo sigurni da su uslovi u kojima ce škola funkcionisati i biti na odgovarajućem nivou, a pre svega ono sto ce se odnositi na bezbednost dece”, navodi Snežana Madžarević direktorka Osnovne škole „Sveti Sava” u Ribnici.

Posle više od pola veka, biće izgrađena nova škola po svim evropskim standardima. Kancelarija za javna ulaganja, uz učešće lokalne samouprave za tu namenu izdvojila je oko trista miliona dinara.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво