Ribnica: Renovira se Dom kulture i gradi nova škola

Rekonstrukcija Doma kuluture u Ribnici kod Kraljeva privodi se kraju. Ipak, na organizovanje kulturnih i umetničkih programa građani će sačekati dok se ne izgradi nova škola, jer će se u prostorijama renoviranog Doma privremeno održavati nastava za učenike OŠ „Sveti Sava”.

Po završetku radova, skele, alat i majstore zameniće školske klupe i dečja galama. Planirano je da osnovcima bude organizovana nastava u ovim prostorijama, dok bude trajala izgradnja nove škole.

„Još ostaje da se postavi stolarija,i da se završi ovaj deo moleraja. Što se tiče poslovnog prostora to neće biti naplaćivano, to će biti dato u zakup bez nadoknade”, kaže Marko Stanković, predsednik Saveta MZ Ribnica.

Za nastavu su obezbeđene prostorije ukupne površine 320 kvadratnih metara i fiskulturna sala. Novoj školi se raduju učenici, mada ima onih koji će osnovno obrazovanje završiti u školskom objektu koji je kao privremeno rešenje izgrađen pre 55 godina.

U školi prave planove za preseljenje, ali u skladu sa potrebama oko 650 učenika,koliko ih pohađa nastavu.

„Najverovatnije da ćemo za vreme letnjeg raspusta raditi prebacivanje nameštaja opreme,to će biti kada budemo sigurni da su uslovi u kojima ce škola funkcionisati i biti na odgovarajućem nivou, a pre svega ono sto ce se odnositi na bezbednost dece”, navodi Snežana Madžarević direktorka Osnovne škole „Sveti Sava” u Ribnici.

Posle više od pola veka, biće izgrađena nova škola po svim evropskim standardima. Kancelarija za javna ulaganja, uz učešće lokalne samouprave za tu namenu izdvojila je oko trista miliona dinara.

broj komentara 0 pošalji komentar