Problemi s parkiranjem u Valjevu

Jedan od većih komunalnih problema u Valjevu je nedovoljno mesta za parkiranje - za koje se često koriste i zelene površine. S druge strane, nadležne službe ne ulažu dovoljno u održavanje parkinga, čak ni u strogom centru grada.

Na jednom od parkinga u centru Valjeva, na delu prostora obeležena su mesta i parkiranje naplaćuje Javno-komunalno preduzeće „Vidrak".

Veći deo površine je u veoma lošem stanju, zapušten je i parking iza zgrada sudova u Valjevu. Podloga je davno potrošena, a za brojne korisnike postao je pretesan.

Grad godinama ne ulaže novac u uređenje parkinga. U užem centru, u najboljem stanju je parking kod Doma zdravlja gde ima mesta za stotinu automobila.

Odgovor na pitanje da li će u ovoj godini Grad rekonstruisati parking u centru Valjeva u nadležnom Odeljenju za urbanizam i infrastrukturu nismo dobili, mada smo čekali danima. Prema nezvaničnim informacijama, razlog su složeni vlasnički odnosi.

Parkiranje u Valjevu košta 25 dinara u plavoj zoni, a 40 dinara u crvenoj. Značajna svota sliva se u gradski budžet, ali za dobru uslugu, po mišljenju većine korisnika, nije dovoljno farbom obeležiti parking mesta i postaviti znakove obaveštenja.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво